Ir al contenido principal

IDEES GENERALS



ETIMOLOGIA: prové del llatí "litterae", que significa lletra o escritura. Segons Aristòtil, la literatura és l'art de la paraula i la manifestació d'un poble que reflexa la seva cultura. 


La literatura crea un mon de ficció a partir de la realitat i no té característiques d'una ciència com a tal. És una obra humana, pot ser complexa i és succeptible de ser interpretada de diferents formes i/o complementàries. 

La seva és transmetre idees i sentiments de l'autor al lector a través de l'obra literària, com també canviar el mon cap a millor. Les seves funcions son: recreativa, pedagògica i estètica. Els propis autors tenen diferents concepcions de la funció de la literatura.





Resultado de imagen de literatura

Comentarios

Entradas populares de este blog

ÈDIP REI: RESUM DEL MITE I PERSONATGES

RESUM: Èdip va néixer amb una tragedia dins seu. Es casaria amb la seva mare i mataria al seu pare. El pare va lligar els peus del nen i el va abandonar a les muntantes de Citero. Un pastor el trova i se l'emporta a la seva ciutat. Quan Èdip va saber que era adoptat, li van dir el seu destí. Per això marxa i es troba al seu pare, i sense saber-ho, el mata. PERSONATGES MORTALS: -Laios: Rei de Tebes i pare d'Èdip. -Sacerdot1: Intermediari entre Zeus i conceller d'Èdip. -Creont: cunyat d'Èdip. DIVINITATS: -Zeus: Déu dels Déus. -Atenea: filla de Zeus i deesa de la saviesa. -Apol·lo: Déu de les arts. -Artemis: Déu de la caça.

La il·lustració

La il·lustració és un moviment filosòfic, polític, literai i científic que es va desenvolupar a Europa al segle XVIII. Va representar una important modernització que va donar lloc al progrés de la difusió. La il·lustració va nèixer a Gran Bretanya, però on realment es va desarrollar va ser a França. És la ideologia i la cultura elaborada per la burgesia europea en la seva lluita amb el absolutisme i la noblesa. També pot ser definida com la culminació del racionalisme renaixentista.  Característiques de la il·lustració 1.- El Racionalisme És molt important la raó per la qual el home pot compendre-ho tot a través de la seva intel·ligència. Aquest racionalisme va donar lloc a la lluita contra les supersticions, la religió va donar lloc a la raó. Pel que fa a la postura racionalista va fer que apareixessi el deísme, una concepció que comptaria la majoria dels ilustrats. Els deistes rebutgen les religions revelades, però al mateix temps practiquen la tolerancia religiosa. 2.- Búsq

Emily Brontë

Emily Brontë és una escriptora anglesa nascuda el 30 de juliol del 1812 a Thornton, Yorkshire i va morir el 19 de decembre de 1848 a Haworth, Yorkshire. Sol va publicar una novel·la, Wuthering Heights (Cumbres Borrascosas, 1847), utilitzant el pseudònim de Eliis Bell. La obra va ser ignorada al seu temps, encara que més tard va ser considerada com un clàssic. Al 1846 va fer la publicació del llibre de poemes. Al 1847 va publicar cims borrascoses. Aquesta novela pertany al romanticisme anglés, ja que durant la época victoriana es va desenvolupar aquest moviment. Ronte i Dickens no acceptaven l'escepticisme. Aquesta obra es desenvolupa a Anglaterra, al nort de Yorkshire, les granges on vivien els 2 personatges de cims borrascoses estava ubicada a la milla. Es situa entre el segle XVI I XIX i el narrador està en primera persona, no es omniscient.